Elevudtalelser
Klasser på SKE

Klasser

Mangfoldighed med plads til dig

Skovlund Efterskole er for alle, der vil have et fedt ophold, møde nye folk og rykkes fagligt.
Vi møder dig hvor dú er, udfordrer dig fagligt og støtter dig hele vejen i din udvikling.

På efterskolen er der stor rummelighed, hvilket er en vigtig værdi for os.
Det betyder, at der er plads til, at du kan være dig selv, hvem du er og som du er. Dog er fællesskabet stadigvæk i højsædet og en essentiel del af det at være på efterskole.

Vi er vant til at tage individuelle hensyn til vores elever samtidig med, at de er en aktiv del af det store fællesskab.

8. klasse

Hvorfor skal du i 8. klasse på Skovlund?
Nogle kan mene, at det er tidligt at sende elever på efterskole i 8. klasse. Vi oplever også, at eleverne er unge, men på Skovlund Efterskole vokser de hurtigt. De får ansvar, både i sociale og faglige sammenhænge, og på vores rejser får de stor mulighed for at udvikle sig.

Fordelen ved at tage en 8.klasse på Skovlund Efterskole er også, at du bliver undervist af et lille tæt lærerteam, som er opmærksomt på alle elever, så ingen smutter mellem fingrene på dem, og du får lærere, du kan stole på.

På Skovlund Efterskole har vi rigtigt gode erfaringer med at motivere elever i 8. klasse.

Klassetrin Skovlund Efterskole
Klassetrin Skovlund Efterskole

9. klasse

Hvorfor skal du i 9.klasse på Skovlund?
Fordelen ved at tage en 9.klasse på Skovlund Efterskole er, at du kan sammensætte en dynamisk hverdag. Du kan vælge mellem en lang række boglige, kreative og fysiske fag, så du både kan lære og leve.

I 9. klasse, hvor du skal tage folkeskolens afgangsprøve, er det vigtigt, at du får undervisning, som passer til dig. Så er du godt rustet til prøven, men du er også godt forberedt til at tage en ungdomsuddannelse. Derfor går vi meget op i at vejlede dig, så du både får det maksimale udbytte af vores faglige tilbud og også bliver modnet og udviklet som menneske.

SKE10

Hvorfor vælge SKE10 på Skovlund Efterskole?
Fordelen ved at tage en 10.klasse på Skovlund Efterskole er, at du har stor mulighed for at skræddersy din hverdag. Ligesom 9. klasserne, kan du vælge mellem en lang række boglige, kreative og fysiske fag.
Du har, som elev i SKE10, plads i dit skema til de spændende tilbud, som vi også udbyder, da du allerede har afsluttet en række obligatoriske fag i 9. klasse.

Bliv inspireret og klar til ungdomsuddannelserne.

10. klasse er, for mange, det år, hvor man modnes og begynder at finde ud af, i hvilken retning uddannelsen skal gå. Hos os får du et stærkt fagligt fundament, og du får mulighed for at prøve meget forskelligt af, så du er godt forberedt til at tage en ungdomsuddannelse.

Klassetrin Skovlund Efterskole
Kunst på SKE

International Class Skovlund
10. klasse (ICS)

ICS er vores eftertragtede internationale klasse, som tilbydes elever på 10. årgang.
Klassen er for dig, som søger et alternativ til den traditionelle klasseundervisning, og som ønsker at udvikle og styrke dine engelskfærdigheder.
Klassen er prøvefri og foregår på engelsk og undervisningen er opbygget af projekter.

ICS styrker altså dine kompetencer inden for sprog, giver ny viden om andre kulturer og samfundsforhold, og udvikler dine evne til at arbejde projektorienteret.

Du skal vælge ICS hvis du:

At der ikke skal arbejdes hen mod folkeskolens afsluttende afgangsprøver, giver os frihed til at sammensætte et tværgående og aktuelt undervisningsforløb.

ICS er en rigtig god forberedelse til din videre uddannelse, hvor undervisningen i langt højere grad end tidligere foregår på engelsk. I arbejdslivet betyder kompetencer inden for international samarbejde også mere og mere, og åbner døre for spændende og anderledes jobs både i Danmark og i udlandet.

Lokale og globale fællesskaber

Skovlund Efterskole er ikke en stor efterskole. Derfor bliver du hurtigt en del af et tæt fællesskab, hvor du lærer alle at kende. Vi gør også meget for at skabe et godt’ fællesskab. Gennem anderledes dage som demokratidagene, temaweekenderne, teater-ugen og vores rejser skabes der et helt særligt bånd mellem dig og de andre elever.

Skolen har en international profil: Det vil sige, at du får styrket dit lokale, nationale og globale udsyn igennem både fag og workshops. Vi sætter derudover din viden i spil, og du lærer at sætte den ind i kontekst, blandt andet gennem rejser og samarbejde med internationale organisationer.

Afspil video om Undervisning på Skovlund Efterskole